Knjige

Knjiga avtorja Bojana Gorenca:

Sai Baba in religija Ljubezni

Cena knjige – 21,60 eur

Kaj nam je zapustil Sai Baba? Ali imajo velika svetovna verstva kaj skupnega? V čem je Sai Baba videl njihovo skupno točko? Bojan Gorenc predstavi del življenja in delovanja Sai Babe z zgodbami petih ljudi, pripadnikov različnih verstev. Baba je bil utelešenje Ljubezni. Ljudem je s svojim zgledom, s svojimi dejanji prenašal Ljubezen in jih učil Ljubezni. Ljubezen pa je lahko učil le z Ljubeznijo.

Rad bi vedel, kaj misli Bog… Vse drugo je postranskega pomena.

Albert Einstein

O KNJIGI

Zelo sem bil vesel novice, da je Bojan Gorenc napisal knjigo o eni Resnici, ki se izraža v različnih religijah, in omogoča duhovni razvoj in napredek sveta ter celotnega vesolja. Tako, kot se različni potoki in reke izlivajo v eno in isto morje, se tudi različne religije izlivajo v eno in isto Božanskost, enega in edinega Boga. Bog je neizmerljiv in tako velik, da je absurdno reči, da ga lahko opiše samo ena religija, da je samo ena religija prava. Bog je pravzaprav tako velik, da je morda najbolje reči, da bi bilo dobro imeti na svetu toliko religij, kot je ljudi. Vernik verjame, da je celotno stvarstvo izšlo iz Boga, in se bo tudi vrnilo k njemu, le poti do cilja so različne.

Vesel sem, da prijatelj Bojan Gorenc želi pokazati, da je namen in smisel vseh religij isti. Njegove lastne izkušnje in zgodbe, opisane v knjigi, so pri tem zelo nazorne.

Mnoga utelešenja Boga se pojavljajo, da bi pomagala ljudem spoznati, da je Bog v njih samih, in da lahko čutijo in vidijo Boga tudi v svetu. Tudi Satja Sai Baba poudarja, da bi moral vsak človek spoznati Boga v sebi, in ga ob nesebičnem služenju videti tudi v drugih.

dr. Rao, ajurvedski zdravnik, Putaparti, Indija


Bog je neopisljiv; s pomočjo metafizike, čiste umetnosti delno razumljiv, ampak naš učitelj razlaga to skrivnostnost s svojim življenjem in dejanji, da bi dojeli, da je človek božansko bitje resnice in ljubezni. Prijatelj Bojan Gorenc nas zaradi velike milosti Maestra v svoji knjigi vodi skozi izkustva prijateljev o največjem učitelju vseh učiteljev! Razlagati Avatarja ali Boga je silna spiritualna naloga in skrivnost večplastnosti, simbolov, umetniških skrivnosti, skrivnost vseh skrivnosti, ali ČISTA LJUBEZEN. SAI BABA pooseblja RESNICO. Resnica je št. 1. Resnica je ljubezen brez omejitev. Za dojemanje teh izkustev je treba doživeti izkustva vidnega in nevidnega stvarstva tišine, meditacije, metafizike in ponovnega izkustva… V sebi bomo našli neslutene razsežnosti Božanskega v človeku; zato se Bog učloveči. Bojan Gorenc nas vodi od primera do primera za boljše dojemanje Božanskega stvarstva Bhagavana Šri Sathya Sai Babe!

Oskar Kogoj, umetnik in oblikovalec

Ko pacienti vidijo sliko Sai Babe v moji ordinaciji, me začudeno sprašujejo, ali sem postal pripadnik indijske religiozne sekte. To je tipično razmišljanje tradicionalno krščansko vzgojenega Slovenca pri stiku z drugo religijo ali nekim drugim duhovnim principom. Bojan Gorenc je s svojo knjigo Sai Baba in religija ljubezni zadel v bistvo neosveščenosti slovenske javnosti na tem področju. Z zgodbami pripadnikov različnih veroizpovedi, ki jim je Sai Baba spremenil življenje, je prikazal osnovno sporočilo Babovega učenja – da je pomembna ljubezen, ne pa vrsta religije. Babovo poslanstvo namreč ni nova religija, ampak poglobitev našega duhovnega življenja v okviru privzgojenih religioznih vzorcev družbenega okolja, kateremu pripadamo. Ravno v tem smislu je Bojanova knjiga neprecenljiv prispevek k širjenju Babove energije, ne samo v slovenskem, ampak tudi v svetovnem prostoru.

dr. Marjan Fabjan, estetski kirurg

 

 

Sai Baba – Mit ali resničnost

 

Cena knjige – 15,30 eur

Kdo je Satja Sai Baba, za katerega milijoni po celem svetu verjamejo, da je Avatar, utelešenje božanstva?

V knjigi Sai Baba-Mit ali resničnost, avtor Bojan Gorenc razkrije svojo preobrazbo, ki se je začela dogajati po njegovem prvem srečanju z njim. Bralec prek avtorjevih 15 letnih izkušenj dobi tudi vpogled v življenje, delovanje, čudeže in učenje ene najplivnejših osebnosti današnjega časa-Satja Sai Babe.

 

Cena knjige Sai Baba in religija ljubezni skupaj s knjigo Sai Baba - mit ali resničnost: 30 eur.

Vse cene vključujejo stroške pošiljanja.

NAROČILA: 041/411 290, boyan.gorenc@gmail.com

Povpraševanje

    Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

    Show Buttons
    Hide Buttons

    Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.