Skrivnostna Indija (31. julij – 15. avgust 2023)

SPOZNAJTE INDIJO – SPOZNAJTE SEBE

SKRIVNOSTNA JUŽNA INDIJA

NAJLEPŠA DOŽIVETJA PO PROGRAMU: obisk ašrama, spoznavanje duhovnega bogastva Indije;

srečanje z bogato indijsko kulturo in zgodovino; potep po indijskem podeželju; počitek na čarobni morski obali.

 

datum potovanja: 31. julij – 15. avgust 2023

odhod: letalo iz Zagreba

najm. število potnikov: 20 oseb

Program potovanja

 

1. dan: ZAGREB – DUBAJ

Ob 14.30 polet letala iz Zagreba v Dubaj, pristanek ob 23. uri.

2. dan: DUBAJ – BANGALORE – PUTAPARTI

Nadaljevanje potovanja iz Dubaja ob 3.40 zjutraj. Pristanek v Bangaloreju ob 8.50 zjutraj. Po opravljenih mejnih formalnostih (vizum, prtljaga) se bomo presedli na avtobus. Prvi stik z Indijo. Vožnja do Putapartija traja približno tri ure. Nastanitev v hotelu Sai Towers 2*-3*, v dvoposteljnih sobah (http://www.saitowers.com/hotel/). Hotel je nasproti ašrama Sai Babe, ki ga bomo spoznavali v naslednjih dneh. Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanimo z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij (vegetarijanska prehrana), trgovin, knjigarne, … Prenočevanje v hotelu.

3. – 5. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe je eden od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldne bomo lahko doživeli samadhi daršan: zelo močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo;  z njeno pomočjo bomo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej, posvečen Sai Babi, vrhunsko

specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati. Poskrbeli bomo za srečanja s posebnimi gosti, spoznavali bomo različne duhovne aktivnosti (meditacija, joga, posebna tehnika dihanja ..). Prenočevanje v hotelu.

6. dan: PUTAPARTI – MYSORE

Po zajtrku odhod v Mysore. To bo prava intenzivna izkušnja, saj bodo mimo nas brzela nešteta polja, vasice in mesta, domačini, veliko živali,…. Vožnja traja približno 5 ur. Petnajst kilometrov pred Mysorom bomo obiskali sirotišnico, kjer se dogajajo Sai Babovi čudeži (na njegovi sliki se nepretrgoma že več kot 30 let sam od sebe pojavlja sveti prah vibuti, iz njegove podobice pa teče medu podobna tekočina amrita). Nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelu Sandesh The Prince 4* ( http://www.sandeshtheprince.com/ ).

Prosto popoldne za počitek in prilagoditev na drugačen svet, ki nas čaka v nadaljevanju potovanja. Dovolj bo časa za pogovor o doživetjih naslednjih dni. Proti večeru se bomo skupaj odpravili na večerjo v eno od lokalnih restavracij (doplačilo), da začutimo okus južne Indije. Prenočevanje v hotelu.

7. dan: MYSORE

Po zajtrku bomo začeli z ogledi. Mysore je mesto kadil in izdelkov iz sandalovine, ki skuša ohranjati svojo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Do neodvisnosti Indije je bil Mysore sedež prinčevske države, v kateri je kraljeval maharadža, ki še danes živi v prekrasni palači (spada med največje in najlepše na svetu), odprti tudi za javnost. Možnost kosila ali večerje (doplačilo) ob živi tradicionalni indijski glasbi v hotelu, ki je bil včasih palača za kraljeve goste vam bo dala nepozabno aristokratsko izkušnjo. Nad mestom bomo obiskali  tempelj Chamundi, od koder je čudovit razgled in videli 5 m visok kip bika Nandija, ki je ena največjih monolitnih stvaritev v Indiji. Tu je še ašram svetnika, ki zdravi z glasbo, s prekrasnim botaničnim vrtom. V mestu stoji ena največjih krščanskih katedral v Indiji, … Večerja v lokalni restavraciji (doplačilo) in prenočevanje v hotelu.

8. dan: MYSORE-CHENNAI (Madras)-MAHABALIPURAM

Vožnja s hitrim vlakom proti prestolnici južne Indije, ki jo zapolnimo z zanimivimi razlagami o deželi. Iz zvezne države Karnataka pridemo v Tamil Nadu, eno največjih in najstarejših med vsemi indijskimi zveznimi državami. Iz Chennaja še vožnja v 60 km oddaljeni Mahabalipuram, da si dobro odpočijemo na peščenih plažah bengalskega zaliva. Nastanitev v hotelu Ideal Beach resort, prenočevanje.

9. – 10. dan: MAHABALIPURAM

Mahabalipuram je majhna ribiška vasica polna templjev iz 5. stoletje n. š. Večino teh zgodovinskih znamenitosti si bomo ogledali in na vsakem koraku videvali umetnike pri klesanju kipov božanstev iz granita, ki slovijo po vsem svetu. Ogledali si bomo krokodiljo farmo, kjer so krokodili iz različnih delov sveta, videli pa bomo tudi kobre in kako jim njihovi dreserji vzamejo strup za farmacevtske potrebe. Ja, to ste mogoče videli na National Geographic ali Discovery tv kanalih, zdaj pa sami stojite tam! Bi vam odgovarjal izlet s kolesom do ribičev in pokušina njihovega tradicionalnega kosila? Kaj pa ayurvedska masaža in razvajanje ob obali ali na bazenu? Hrana je za prste obliznit. Privoščite si sončni vzhod nad morjem, saj smo na vzhodni obali.

11. dan: MAHABALIPURAM – PONDIČERI

Po zajtrku se bomo odpeljali  v Pondičeri, bivšo francosko kolonijo na ogled mesta in obisk ašrama Sri Aurobinda, enega najpomembnejših duhovnih učiteljev in reformatorjev Indije. Prenočevanje v hotelu.

12. dan: PONDIČERI – AUROVILLE – GINGEE – TIRUVANAMALAI

Po zajtrku se bomo najprej odpeljali na ogled Aurovilla, 50 let stare mednarodne duhovne skupnosti pod okriljem Šri Aurobindovega ašrama, kjer v sožitju in harmoniji živi več kot dva tisoč ljudi z vsega sveta. Pot bomo nadaljevali v Gingee, kjer bomo videli veličastne ostanke imperija Vijayanagar iz 15. st.. Pot bomo nadaljevali do mesta Tiruvanamalai.  V  eco resortu  Sparsa hotel nas bo za dobrodošlico čakala tradicionalna masaža stopal, papiga pa nam bo napovedala prihodnost. Obiskali bomo ašram Ramana Maharšija in večerjali pri Nemcu. Prenočevanje v hotelu.

13. – 14. dan: TIRUVANAMALAI

Nekaj dni bivanja v kraju pod sveto goro Arunačalo, ki velja za eno od zemeljskih čaker, bo res pestro. Slavo Tiruvanamalaia je v svet ponesel Ramana Maharši, veliki modrec, svetnik in učitelj. Njegova prisotnost se v ašramu še vedno močno čuti, čeprav je umrl že leta 1950. Povzpeli se bomo do pečine sredi svete gore, kjer je modrec živel 7 let. Obiskali bomo slaven, tisoč let star tempelj in šli po romarski poti okoli Arunačale, ki je vsa posejana s templji. Tiruvanamalai je močan duhovni center in energetsko središče, ki nas ne bo pustilo ravnodušnih. Bolj podrobno se bomo s seznanili s hinduizmom, saj bomo tako lažje razumeli kako in zakaj Indijci živijo tako kot živijo. PO želji  vzpon na vrh Arunačale in obisk doma za revne otroke, kjer so nas vedno veseli. Prenočevanje v hotelu.

15. dan TIRUVANAMALAI – CHENNAI

Po zajtrku in jutranji meditaciji se bomo odpeljali v velemesto z 10 milijoni prebivalcev, v Madras, pred leti preimenovan v Chennai. Naš cilj bo katedrala apostola (nejevernega) Tomaža, ki je v 50. letih n. št. deloval v Indiji in končal svoje življenjsko poslanstvo ravno v teh krajih. Mogoče bo ravno čas maše ali poroke. Še skupna večerja, kjer si bomo izmenjali naše indijske izkušnje in s tem zaključili naš program. Izpolnjeni, zadovoljni in polni energije bomo odšli  novim življenjskim izzivom naproti.

16. dan: CHENNAI – DUBAJ – ZAGREB

Zgodaj zjutraj prevoz do letališča in ob 4.30 polet letala proti Dubaju. Pristanek na letališču v Dubaju ob 7.15 in nato ob 10. uri še polet v Zagreb. Pristanek na zagrebškem letališču ob 13.15 in zaključek potovanja.

 

CENA:  2.290 € na osebo  (najmanj 20 oseb)

V ceno je všteto: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu,  9x nočitev z zajtrkom v hotelih s 4* po programu (v dvoposteljnih sobah), 4x nočitev z zajtrkom v Putapartiju – preprost, čist hotel 2*-3* (v dvoposteljnih sobah), ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: napitnine v Indiji 50 € na osebo (obvezno doplačilo vodniku na poti), izdatki osebne narave.

 

Obvezno doplačilo ob prijavi – manjša skupina:

 • 15 – 19 potnikov: 130 €;
 • 10 – 14 potnikov: 270 €;
 • 6 – 9 potnikov: 470 €.

Doplačila ob prijavi:  enoposteljna soba 370 €; indijski vizum 85 € (če ga urejamo mi);

 

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije. Več informacij o  njem najdete na www.bojangorenc.com  Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa,  boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290

Informacije in rezervacije: Kompas Novo mesto – Milena Furlan, tel 07 393 1524, 041 346 136,

milena.furlan@kompas-nm.com 

 

Opomba:

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave vrstnega reda ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

Ta program je možno združiti s programom Severna Indija 2022

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: doplačilo od  2.490 €.

Cena vključuje: vse naštete storitve v obeh programih in letalski prevoz v ekonomskem razredu iz juga Indije do New Delhija.

 

Odgovorni organizator potovanja: Kompas Novo mesto d. o. o.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene potovanja, če pride do bistvenih razlik v cenah letalskih vozovnic in hotelskih nastanitev.

 

Odgovorni organizator: Kompas Novo mesto d.o.o.

 

Spletne povezave

 

video_image2

Povpraševanje

  Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

  Show Buttons
  Hide Buttons

  Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.