Pravljična južna Indija

Pravljična južna Indija – 25.11.2017, 17.2., 21.4.2018

Čudoviti hindujski templji

Neokrnjena narava - narodni park, plantaža čaja

spoznavanje Ayurvede v resortu ob obali Arabskega morja

vožnja s čolnom po slikovitih rečnih kanalih

Možnost podaljšanja potovanja z dodatnim programom ‘Duhovna dediščina Indije’

 

Pravljična južna Indija

Kratek opis potovanja

Od slikovite bujne vegetacije do veličastnih hindujskih templjev – spoznajte najlepše pravljične podobe južne Indije.Veličastna arhitektura, pravljično okrašeni templji, bujna vegetacija, plantaže čaja, kavčukovca in kokosovih palm. Narodni parki, peščene plaže, romarski kraji, trgovska mesta ter preprosti in nasmejani ljudje. Z vsemi čutili boste zaznavali, spoznavali in – prepričani smo – uživali ob odkrivanju te čarobne pravljične dežele.

Destinacija

Dežela nasprotij med bogastvom in revščino, veličastno preteklostjo in moderno sedanjostjo, materialnim in duhovnim življenjem … Obisk Indije je neponovljivo doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po velikosti obsežna, po zgodovini bogata, po kulturi tradicionalna, po veri raznolika, vedno in povsod pa intenzivna. Indija, država in podcelina je tako zanimiva, da ni sodobnega popotnika, ki bi se ji lahko izognil. Indija je dežela, ki jo preprosto moraš obiskati.

Koristne informacije o Indiji: mararikulam

Zemljevid-slika zemljevida

Fotografije-vse slike

Wikipedia (EN)

Vreme

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.11.2017, 17.2., 21.4.2018

Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše število potnikov: 10
Vizum: indijski
Prevoz: letalokerala-2

Posebna ponudba: Možnost podaljšanja potovanja z dodatnim programom ‘Duhovna dediščina Indije’-KLIK.

NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO 
pri udeležbi najmanj 20 oseb – 1.695 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 1.985 EUR

VRHUNCI POTOVANJA: čudoviti hindujski templji, neokrnjena narava, neverjetni in slikoviti rečni kanali od Allepiyja do Kottajama itd. Razvajanje za vaše telo, dušo, um in čute v centru ajurvede.

Kompasovo doživetje: ‘vodni safari’ z vožnjo po številnih rečnih kanalih (Backwaters) s kosilom. Doživetje Keralskega podeželja iz drugega zornega kota (čolna).

ind-map-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–CHENNAI/MADRAS
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega od evropskih letališč v Chennai (Madras).

2. dan: CHENNAI (MADRAS)–MAHABALIPURAM / večerjamahabaliuram
Zjutraj pristanek v mestu Chennai (Madras), glavnem mestu indijske države Tamil Nadu, ki leži na obali Coromandel v Bengalskem zalivu. Krajši ogled mesta in vožnja do Mahabalipurama – »mesta sedmih pagod«. Tam si boste ogledali znane templje »Five Rathas«, ki so odličen primer zgodnje dravidske arhitekture iz 7. st., imenovane po junakih iz Mahabharate. Obalni tempelj velja za največkrat fotografirani tempelj v Mahabalipuramu. Obiskali boste tempelj boga Ganeša s slonjo glavo in relief Arjune. Pozno popoldne prosto za sprehod ob Bengalskem morju in počitek. Večerja in prenočevanje.

3. dan: MAHABALIPURAM–AUROVILLE–PONDICHERRY–TANJORE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja ob obali Bengalskega zaliva do mesta Pondicherry, kjer boste začutili pridih francoske kolonialne oblasti. Vožnja v nekaj kilometrov oddaljeni Auroville in ogled svetovno znanega utopičnega mesta, ki je nastal po ideji Šri Aurobinde in Matere. Popotnika navduši pogled na zlato, v soncu bleščečo se kupolo dvorane za meditacijo. Po ogledu vožnja v Tanjore. Prihod v poznih popoldanskih urah, prevoz do hotela. Večerja in prenočevanje.

auroville-2

auroville

 

 

 

 

 

 

 

 

4. dan: TANJORE–TIRUCIRAPALI–MADURAJ / zajtrk, večerimage005ja
Zajtrk in ogled mesta Tanjore, ki slovi po izjemnem templju s 70 ton težko kupolo. Občudovali boste mojstrske poslikave, ki krasijo stene tempeljskega dvorišča, velik monolitni kip Nandija, zunanje krasitve templja – mojstrovine v kamnu. Ogled knjižnice Sarawathi Mahal in kraljevske palače. Vožnja do Maduraja, na poti postanek v Tirucirapaliju in krajši ogled mesta, ki ga obkrožajo riževa polja in idilične vasice. Povzpeli se boste na 83-metrov visok skalni tempelj. Najbolj zanimiv del Tirucirapalija je obisk tempeljskega kompleksa Srirangam na otoku reke Kaveri. Nadaljevanje vožnje do Maduraja, ki leži v srcu tamilske dežele. To najstarejše južno indijsko mesto je še danes eno najživahnejših mest v tem delu sveta zaradi pisanih trgovin, bazarjev, templjev in številnih romarjev. Pozno popoldne ogled veličastnega templja Menakši, ki je najmogočnejši primer dravidske arhitekture in kiparstva. Prevzeli vas bodo slikoviti gopurami in tudi do 50 m visoki stolpi, ki vodijo v svetišče – mesto v malem. Dvorane za obrede, bivališča za božanstva in vrvež vernikov, ki darujejo svojim bogovom, ostanejo obiskovalcu za vedno v spominu. Večerja in prenočevanje.

maduraj-1 maduraj-2

 

 

 

 

 

 

 

5. dan: MADURAJ–PERIYAR / zajtrk, večerja
Po zajtrku še ogled mesta in vožnja do narodnega parka Peruiyar, v pogorju Zahodnih Ghatov. To je 800 km2 velik rezervat, bogat s pticami in zanimivo vegetacijo. Ogled vrtov začimb. Pot v Kardamonsko hribovje med številne nasade čaja, kave, kavčuka in kardamoma. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

periyar-1 periyar-2

 

 

 

 

 

 

 

6. dan: PERIYAR–ALLEPEY -MARARIKULAM/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja do Allepeyja, kjer se pričnejo kanali, ki povezujejo morje z jezerom Vembanad. Po kanalih plujejo številni čolni, ki se jim boste pridružili – da se naužijete idiličnih pogledov vaškega življenja, bujne vegetacije in spoznate, da je ravno ta predel eden najlepših v južni Indiji. Nastanitev v enem izmed obalnih hotelskih resortov in uživanje v Indijskem oceanu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: MARARIKULperiyarAM-COCHIN-MARARIKULAM / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Cochinu in ogled mesta s številnimi otočki, ki je najstarejša evropska naselbina v Indiji. Port Cochin je eno največjih indijskih pristanišč na obali države Kerala. V mestu je pokopan tudi Vasco da Gama. Ogledali si boste tudi zanimive freske v palači Matačeri in sinagogo. Zanimivo se je sprehoditi ob kitajskih ribiških mrežah ob obali in pogledati ribjo tržnico. Ogled zanimivih plesov katakali. Navdušijo tako barvite maske in kostumi plesalcev kot zanimive zgodbe iz Mahabharate in Ramajane. Povratek nazaj v Mararikulam. Večerja in prenočevanje.

mararikulam-1

mararikulam-2

 

 

 

 

 

 

 

mararikulam

8. dan: MARARIKULAM/ KERALA / zajtrk, večerja
Dan, namenjen spoznavanju ajurvede, počitku ali uživanju na plaži. Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je danes vse bolj razširjena tudi v zahodnem svetu. Obisk enega od priznanih centrov ajurvede v Kerali. Z doplačilom si lahko izberete tudi katerega izmed tretmajev, masaž ali se prepustite rokam ajurvedskih zdravilcev.

 

 

kerala-1 kerala-2

 

 

 

 

 

 

 

9. dan: MARARIKULAM-COCHIN–LJUBLJANA
Zajtrk in prevoz na letališče. Odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi v Indiji po programu
 • hotelske in gostinske storitve v hotelih 3/4* po programu (v dvoposteljnih sobah)
 • ogledi po programu z vstopninami
 • slovenski strokovni sodelavec za Indijo
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • postavk, ki so navedene v doplačilih
 • storitve po osebnih naročilih
 • napitnin

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo

Na kraju samem:

 • napitnine pribl. 40 EUR

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 370,00 EUR/osebo
 • indijski vizum 65,00 EUR/osebo

Opomba

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
 • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča organiziran avtobusni prevoz

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.

Organizator potovanja: Kompas d.d., Pražakova ulica 4, Ljubljana, www.kompas.si

Splošni pogoji poslovanja: https://www.kompas.si/PogojiPoslovanja.asp?it=1

Možnost podaljšanja potovanja z dodatnim programom ‘Duhovna dediščina Indije’-KLIK.  

Opomba: Podaljšanje potovanja z dodatnim programom je lahko organizirano individualno (najmanj 2 potnika) ali skupinsko. Če se za podaljšanje odloči vsaj 10 potnikov, slovenski strokovni sodelavec ostaja z vami, v nasprotnem primeru je podaljšanje in vrnitev individualna. Rezervacije so na vprašanje. Potrditev je odvisna od razpoložljivosti kapacitet.

[Not a valid template]
Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.