Novoletna južna Indija 27.12.23 – 07.01.24

indijsko podeželje

Mysore s prelepo palačo in parki

duhovno bogastvo Indije z obiskom ašramov

spoznavanje ayurvede v resortu ob obali Arabskega morja

najbolj južna točka Indije, kjer se zlivajo tople vode Bengalskega zaliva, Arabskega morja in Indijskega oceana

 

 

datum: 27. december 2023 – 07.01.2024

odhod: letalo iz Ljubljane / Zagreba / Benetk

najm. število potnikov: 20

 

NAJBOLJŠE IZ PROGRAMA: indijsko podeželje, Mysore s prelepo palačo in parki, duhovno bogastvo Indije z obiskom ašramov, spoznavanje ayurvede v resortu ob obali Arabskega morja,

najjužnejša točka Indije, kjer se zlivajo tople vode Bengalskega zaliva, Arabskega morja in Indijskega oceana.

 

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: ZAGREB / BENETKE / LJUBLJANA – BANGALORE

Sredi dneva odhod letala z enega od navedenih letališč, let proti Bangaloreju.

2. dan: BANGALORE – MYSORE

Pristanek v Bangaloreju v jutranjih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih (vizum, prtljaga) se bomo presedli na avtobus. To bo prva intenzivna izkušnja, saj bodo mimo nas brzela nešteta polja, vasice in mesta, domačini, veliko živali,…. Vožnja traja približno tri ure. Petnajst kilometrov pred Mysorom bomo obiskali sirotišnico, kjer se dogajajo Sai Babovi čudeži (na njegovi sliki se nepretrgoma že več kot 30 let sam od sebe pojavlja sveti prah vibuti, iz njegove podobice pa teče medu podobna tekočina amrita). Nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelu Sandesh The Prince 4* ( http://www.sandeshtheprince.com/ ).

Prosto popoldne za počitek in prilagoditev na drugačen svet, ki nas čaka v nadaljevanju potovanja. Dovolj bo časa za pogovor o doživetjih naslednjih dni. Proti večeru se bomo skupaj odpravili na večerjo v eno od lokalnih restavracij (doplačilo), da začutimo okus južne Indije. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: MYSORE

Po zajtrku bomo začeli z ogledi. Mysore je mesto kadil in izdelkov iz sandalovine, ki skuša ohranjati svojo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Do neodvisnosti Indije je bil Mysore sedež prinčevske države, v kateri je kraljeval maharadža, ki še danes živi v prekrasni palači (spada med največje in najlepše na svetu), odprti tudi za javnost. Možnost kosila ali večerje (doplačilo) ob živi tradicionalni indijski glasbi v hotelu, ki je bil včasih palača za kraljeve goste vam bo dala nepozabno aristokratsko izkušnjo. Nad mestom bomo obiskali  tempelj Chamundi, od koder je čudovit razgled in videli 5 m visok kip bika Nandija, ki je ena največjih monolitnih stvaritev v Indiji. Tu je še ašram svetnika, ki zdravi z glasbo, s prekrasnim botaničnim vrtom. V mestu stoji ena največjih krščanskih katedral v Indiji, … Večerja v lokalni restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: MYSORE – PUTAPARTI

Po zajtrku vožnja z avtobusom do Putapartija (cca pet ur). Nastanitev v hotelu Sai Towers 2*, v dvoposteljnih sobah (http://www.saitowers.com/hotel/). Hotel je nasproti ašrama Sai Babe, ki ga bomo spoznavali v naslednjih dneh. Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanimo z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij (vegetarijanska prehrana), trgovin, knjigarne, … Prenočevanje v hotelu.

5. – 7. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe je največjih in najbolje organiziranih na svetu. Tu so idealne okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldne bomo lahko doživeli samadhi daršan: zelo močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo;  z njeno pomočjo bomo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej, posvečen Sai Babi, vrhunsko specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati. Poskrbeli bomo za srečanja s posebnimi gosti, spoznavali bomo različne duhovne aktivnosti (meditacija, joga, posebna tehnika dihanja ..). Prenočevanje v hotelu.

8. dan PUTAPARTI – BANGALORE – TRIVANDRUM – KOVALAM

Zjutraj vožnja do letališča v Bangaloreju in polet v Trivandrum, glavno mesto države Kerala. Kratka vožnja do počitniškega mesta Kovalam: plaže, obdane s palmami, številne restavracije in trgovinice,…  Nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu Uday Samudra Leisure Beach hotel & spa 4*  (http://www.uds.co.in/). Nekaj prostega časa za sproščeno uživanje na obali Indijskega oceana. Sprehod po plaži in večerja ob sončnem zahodu (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

9. – 11. dan: KOVALAM

Več dni za sprostitev in spoznavanje ayurvede v počitniškem hotelu ob plaži. Z ayurvedskim zdravnikom se boste vsak dan lahko posvetovali, katera masaža ali terapija (doplačilo) bi vam najbolj odgovarjala. Poskusite abyango, klasično masažo celega telesa, noro dobro. Jutranji sprehodi ob obali so nekaj posebnega, morda naletite na slona, lahko pomagate lokalnim ribičem vleči mreže iz vode, …  Zvečer pa sanjski sončni zahod. Plaže v Kovalamu so znane daleč naokoli, morje je toplo in vabi v svoj objem. Množica trgovinic omogoča nakupe najrazličnejših spominkov. Večeri v resortu so nekaj posebnega, saj se vsak večer odvijajo različni nastopi. Mogoče kathakali ples, koncert tradicionalne indijske glasbe, prikaz borilnih veščin,… – dajmo se presenetiti. Zadovoljili bomo tudi brbončice, saj je paleta okusov tu res raznolika in bogata. Prenočevanje v hotelu. Možni so različni  enodnevni izleti (doplačilo).

Posebej priporočamo (doplačilo): poldnevni izlet KOVALAM – KANYAKUMARI – KOVALAM

Dvourna vožnja polna doživetij skozi majhna mesta in vasi in delno ob Kardamonskih hribih do najbolj južne točke Indije. Tu se srečajo tople vode Bengalskega zaliva z vodami Arabskega morja in Indijskega oceana. Začutili bomo moč oceana, srečali romarje, ki so prišli po blagoslov. Veliki indijski modrec Swami Vivekananda je ravno tu tlakoval svetovno slavo indijski duhovni dediščini, ko je ob koncu 19 st. pred odhodom na medversko konferenco v New Yorku prišel sem na bližnji otok po razsvetljenje in meditiral. Sledili bomo njegovemu zgledu in se v miru odpravili na raziskovanje globin svoje duše. Raziskali bomo svetišče lokalne boginje, večne device Kanyakumari, zaščitnice ribičev. O zgodovini svobodne Indije  se bomo poučili v Gandijevem muzeju.  Proti večeru vrnitev v hotel, prenočevanje.

12. dan KOVALAM – TRIVANDRUM – LJUBLJANA / ZAGREB / BENETKE

V jutranjih urah prevoz na letališče in polet s postankom na vmesnem letališču v Ljubljano / Zagreb / Benetke. Zaključek potovanja.

 

 CENA:  2.390 € na osebo  (najmanj 20 oseb)

 

V ceno je všteto: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, notranji let Bangalore – Trivandrum, prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu,  6x nočitev z zajtrkom v hotelih s 4* po programu (v dvoposteljnih sobah), 4x nočitev z zajtrkom v Putapartiju – preprost, čist hotel 2*-3* (v dvoposteljnih sobah), ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: napitnine v Indiji 50 € na osebo (obvezno doplačilo vodniku na poti), izdatki osebne narave.

 

Obvezno doplačilo ob prijavi – manjša skupina:

 • skupina 6 – 9 oseb: 470 €
 • skupina 10 – 14 oseb: 270 €
 • skupina 15 – 19 oseb: 130 €.

Doplačila ob prijavi:  enoposteljna soba 370 €; indijski vizum 85 € (če ga urejamo mi); poldnevni izlet v Kanyakumari – 25 €.

 

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

 

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije. Več informacij o  njem najdete na www.bojangorenc.com

Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa,  boyan.gorenc@gmail.com ,

 +386 41 411 290

 

Informacije in rezervacije: Kompas Novo mesto – Milena Furlan, tel 07 393 1524, 041 346 136,

milena.furlan@kompas-nm.com 

 

Opomba:

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave vrstnega reda ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Odgovorni organizator potovanja: Kompas Novo mesto d. o. o. Program je pripravljen po cenah in pogojih, veljavnih  na 5. april 2020.

 

video_image2

Povpraševanje

  Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

  Show Buttons
  Hide Buttons

  Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.