MISTIČNA INDIJA – 21 dni (24.01. – 13.02.24)

obisk različnih ašramov in spoznavanje duhovnega bogastva Indije

Varanasi z reko Ganges – duhovno in romarsko središče Indije

obisk Kalkute z Vuko in raziskovanje delovanja matere Tereze

srečanje z bogato indijsko kulturo in zgodovino

potep po indijskem podeželju

sanjski 'odklop' na peščenih plažah Goe

 

datum potovanja: 24. januar – 13. februar 2024

predviden odhod: letalo iz Ljubljane

najmanjše število potnikov: 15 oseb

 

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: LJUBLJANA – BANGALORE

Polet letala iz Ljubljane proti Bangaloru, južna Indija. V primeru odhoda iz enega od okoliških letališč bo za doplačilo organiziran prevoz.

2. dan: BANGALORE – PUTAPARTI

Pristanek v Bangaloreju v jutranjih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih (vizum, prtljaga) se bomo presedli na avtobus. Prvi stik z Indijo. Vožnja do Putapartija traja dobri dve uri. Nastanitev v hotelu 2*-3*, v dvoposteljnih sobah. Hotel je v bližini ašrama Sai Babe, ki ga bomo spoznavali v naslednjih dneh. Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanimo z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij (vegetarijanska prehrana), trgovin, knjigarne, … Prenočevanje v hotelu.

3. – 7. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe je eden od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldne bomo lahko doživeli samadhi daršan: zelo močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo;  z njeno pomočjo bomo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem.

Ogledali si bomo muzej, posvečen Sai Babi, vrhunsko specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Možnost posebne, časovno prilagojene terapije na ayurvedski kliniki (doplačilo).

Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati. Poskrbeli bomo za srečanja s posebnimi gosti in spoznavali različne duhovne aktivnosti (meditacija, joga, posebna tehnika dihanja ..). Prenočevanje v hotelu.

8. dan: PUTAPARTI – VARANASI

Po zajtrku odhod na letališče in polet v Varanasi. Mesto velja za duhovno središče Indije, kamor prihajajo romarji iz celotne Indije na očiščenje in meditacijo. Hindujci na obrežju svete reke Ganges izvajajo obredno kopanje in molitev v čast bogovom. Nad reko se dvigajo številni hindujski templji in trdnjava maharadže Anant Narayan Singha. Možen ogled arheološkega parka in muzeja, v katerem hranijo znani levji kapitel kralja Ašoke. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan:VARANASI

Po zgodnjem zajtrku odhod do nabrežja Gangesa in ogled ritualnega umivanja v sveti reki. Hindujci ob sončnem vzhodu pričnejo z versko meditacijo kot uvod v sežig trupel na lesenih grmadah in raztrositev pepela po sveti reki Ganges, za zadnjo pot v onostranstvo. Vožnja s čolnom po sveti reki nas ne bo pustila ravnodušne. Bregovi reke so nabito polni ljudi, svetnikov in romarjev z vse Indije. Varanasi je znan tudi po proizvodnji svile, po najstarejši znani univerzi na svetu in še bi lahko naštevali. Popoldne se bomo zapeljali do svetega kraja Sarnath, enega največjih budističnih centrov v Indiji in kraja, kjer je Buda prvič spregovoril učencem po razsvetljenju. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

10. dan VARANASI – KALKUTA

Po zajtrku zadnji ogledi, vožnja do letališča in polet v Kalkuto, glavno mesto indijske zvezne države zahodna Bengalija in s 15 milijoni prebivalcev drugo največje velemesto Indije. Doživetje urejenega kaosa. Nočitev v hotelu, zajtrk.

11. – 12. dan KALKUTA

Kalkuta je bila do začetka 20. st. prestolnica britanske Indije in je ohranila slikovito zgodovinsko in kulturno dediščino. Čas za raziskovanje. Zanimiva je izkušnja pri ogledu največje tržnice s cvetjem v JV Aziji in drugo najstarejše golf igrišče na svetu. Najbolj pa nas zanima delovanje matere Tereze. Z našo Vuko, ki je dobrih deset let sem hodila na prostovoljno delo obiščemo grobnico, hišo za umirajoče, kjer vidimo neverjetno požrtvovalno delo prostovoljcev in sester ter bratov matere Tereze. Mogoče se kdaj vrnemo in pomagamo s prostovoljnim delom tudi sami? Nedaleč stran nas vabi svetišče Dakšinešvar, posvečen hindujski boginji smrti Kali. Obiščemo tudi ašram Sri Ramakrišne Paramahamse, duhovnega učitelja na zahodu še bolj znanega svamija Vivekanande. Kalkuta je intenzivna izkušnja, ki se vas bo globoko dotaknila.

13. dan: KALKUTA – GOA

Po zajtrku polet novim dogodivščinam naproti. Bivša portugalska kolonija Goa nas na peščenih plažah objame v sproščeno vzdušje. Goa je znana kot počitniški raj. Sprehod po plaži ob sončnem zahodu se prav prileže. Šli bomo mimo številnih lokalnih restavracij z odlično morsko in drugo hrano, tudi tipičnim goanskim karijem. Videli boste, kje je najboljša menjalnica, kavica, šoping, masaže, internet…Nočitev v hotelu. 

14. – 17. dan GOA

Štiri dni za crkljanje tik ob plaži, kjer je na voljo tudi ayurvedska masaža. Goa je eden izmed indijskih biserov. Kilometri čudovitih plaž, toplo arabsko morje, sproščena atmosfera, dobra hrana…, vse to omogoča absolutno relaksacijo in sanjske počitnice. Poskrbeli bomo za duhovno telovadbo in vam približali starodavne modrosti. Pozabimo vse skrbi in vloge, ki jih imamo doma in se prepustimo indijskemu ritmu in običajem. Razna spoznanja in odgovori se rada dogajajo ravno v trenutkih največje sproščenosti.

Jutranji sprehodi ob obali so nekaj posebnega, morda naletite celo na slona, svete krave, čez dan uživanje na plaži, zvečer pa sanjski sončni zahod. Množica trgovinic omogoča nakupe najrazličnejših spominkov. Večeri v Goi so nekaj posebnega, celotna plaža se ovije v preobleko številnih lučk restavracij, ki vabijo s svojo ponudbo. Sreda je dan za obisk največjega bolšjega sejma v Indiji.

Za minimalno doplačilo lahko izberete poldnevni izlet in doživite čudovito plantažo začimb (lahko jahate slona), v stari Goi pa si ogledate srednjeveško trdnjavo in baziliko sv. Frančiška Xavierja, romarski center za katolike iz vse Azije.

Lahko se s čolnom odpeljete na opazovanje delfinov, za doplačilo pa so na voljo tudi vodni športi. Uživancija totalna.

18. dan GOA – BANGALORE – PUTAPARTI

Po zajtrku vožnja do letališča, polet v Bangalore in vožnja do naše baze v Putapartiju.

19. – 20. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe nam še dva dni nudi zatočišče najvišjega miru. Zdaj je tudi primeren čas za zadnje nakupe, še posebej ayurvedskih pripomočkov, ki se zelo dobro izkažejo pri lajšanju raznovrstnih težav. Zadovoljni in izpolnjeni smo pripravljeni na povratek domov, novim izzivom naproti.

21. dan BANGALORE – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče v Bangaloru in predviden prihod domov. Zajtrk, kosilo na letalu.

 

CENA na osebo:  1.700 eur + 890 eur doplačilo v Indiji (najmanj 15 oseb)

V ceno je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine, notranji leti v ekonomskem razredu na relacijah Bangalore – Varanasi – Kalkuta – Goa – Bangalore, prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu,  4x nočitev z zajtrkom v hotelih v 4* (v dvoposteljnih sobah), 5x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3* (v dvoposteljnih sobah), 9x nočitev z zajtrkom v Putapartiju – preprost, čist hotel 2*- 3* (v dvoposteljnih sobah), ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja.

 

V ceni ni všteto: napitnine v Indiji 50 € na osebo (obvezno doplačilo vodniku na poti), zdravstveno zavarovanje med potovanjem, izdatki osebne narave.

Obvezno doplačilo ob prijavi – manjša skupina:

10 – 14 potnikov: 150 €;

Doplačila ob prijavi:  enoposteljna soba 470 €; indijski vizum 85 € (če ga urejamo mi);

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije, dežele, ki jo je obiskal že več kot 70-krat. Je neodvisen in ni povezan z nobeno organizacijo ali gibanjem. Njegovo poslanstvo je prenesti posameznikom praktične in uporabne zamisli in informacije, ki bi pomagale spodbuditi preobrazbo.

Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa,  boyan.gorenc@gmail.com  www.bojangorenc.com  gsm; +386 41 411 290

 

 Informacije, prijave:

DRUŠTVO in TURISTIČNA AGENCIJA IZVIR  00386 (0)3 71 33 100

041 76 96 86 (Janko); 041 931 540 (Katarina);

031 33 60 40 (Mateja); 051 677 712 (Jolanda)

041 41 12 90 (Bojan), boyan.gorenc@gmail.com

www.izvir.com; izvir@izvir.com; www.bojangorenc.com; fb društvo izvir

 

Splošne informacije:

Zaradi velike zasedenosti mest na letalih, vam priporočamo, da pohitite s prijavo. Plačilo 30 dni pred odhodom, doplačilo v evrih ob prihodu v Indijo. To ni turistično temveč ezoterično – izobraževalno potovanje. Programa se udeležujete na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za prtljago, zdravstveno stanje, izgubo denarja ali osebnih dokumentov in za zunanje okoliščine, ki lahko vplivajo na potek ali vsebino programa. Zdravstveno zavarovanje med potovanjem v Indijo je obvezno.

Cena velja na dan 1.7.2019 in upošteva udeležbo vsaj 15 oseb. Pridržujemo si spremembo cene v primeru bistvene podražitve letalskih ali drugih prevozov, cen namestitev in valutnih razmerij ali manjšega števila prijav in do odpovedi v primeru premajhnega števila prijav. Prav tako si pridržujemo pravico do spremembe vrstnega reda vsebine programa, če tako zahtevajo okoliščine. Tri tedne pred odhodom je informativno srečanje z udeleženci programa. Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo pri prijavi.

Cepljenje za Indijo ni obvezno, razen, če bi ga predpisala mednarodna zdravstvena organizacija – WHO. Podatke o tem ima zavod za varovanje zdravja republike Slovenije.

 

Odgovorni organizator: Turistična Agencija Izvir

 

 

video_image2

Povpraševanje

    Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

    Show Buttons
    Hide Buttons

    Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.