EZOTERIČNA INDIJA – 15 dni (10.10.-24.10.2022)

Prestolnica Indije – New Delhi

Dharamsala z Dalaj Lamo – duhovno središče tibetanskih beguncev

Tadž Mahal – nesmrtni spomenik ljubezni

Rožnato mesto - Jaipur

Spoznavanje bogate indijske kulture in zgodovine

potep po indijskem podeželju

obisk ašrama Sai Babe v Putapartiju

 

datum potovanja: 10.10.-24.10.2022

predviden odhod: letalo iz Ljubljane

najmanjše število potnikov: 15 oseb

 

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: LJUBLJANA – NEW DELHI    

Polet letala iz Ljubljane proti prestolnici Indije. V primeru odhoda iz enega od okoliških letališč bo za doplačilo organiziran prevoz.

2. – 3. dan: NEW DELHI

Pristanek v jutranjih urah. Zgodnja prijava v hotel. Ogled 12–milijonske indijske prestolnice − New Delhi. Mesto se deli na staro in novo. Je odličen primer sobivanja različnih kultur in verstev. Dan bomo izkoristili za ogled indijske prestolnice, najprej se bomo podali v najstarejši del mesta. Stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 11. do 18. stoletja in še vedno so vidni mnogi ostanki tega obdobja. Mistično doživetje nas čaka pri obisku grobnice sufijskega svetnika Nizamuddina. Obiskali bomo slavno mošejo Džami Masjid (tretja največja na svetu) in občudovali izjemno arhitekturo. Najbolj nas bo vase posrkala tržnica Čandi Čowk, skozi se bomo popeljali z rikšo. Ogled še nekaterih znamenitosti in posebnosti, kot je veličastno svetišče Birla, posvečeno bogu Višnuju in sikhovsko svetišče Bangla. Če bo dopuščal čas, še ogled bahajskega Lotos templja. Naslednji dan ogled nekaterih znamenitosti New Delhija kot je grobnica Mahatme Gandhija, parlament… Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Angleži v začetku 20. st. in je sodobna prestolnica s turističnim središčem – trgom Connaught. Angleži so zgradili tudi rezidenco predsednika države, imenovano Raštrapati Bhavan. Pot bo vodila do parlamenta, imenovanega Sansad Bhavan, ogledali si bomo Vrata Indije, spomenik posvečen indijskim žrtvam 1. svetovne vojne. Delhi je tudi odlično mesto za nakupe, obisk tržnic in trgovin pa pravo doživetje.

4. dan: NEW DELHI – DHARAMSALA – MC LEOD GANJ

Po zajtrku odhod na letališče in polet v Dharamsalo. Mesto velja za duhovno središče tibetanskih beguncev pod obronki Himalaje. Vsenaokrog so čudovite panorame – pravi Mali Tibet. Obiščemo tempeljski kompleks Dalajlame, se po panoramski poti sprehodimo do vasice Bakso, obiščemo tibetanski medicinski in astrološki inštitut in angleško cerkev sv. Janeza.

5. – 6. dan MC LEOD GANJ.Poskusili bomo priti v stik z Dalaj Lamo. Raziskali bomo tudi možnost stika z mojstrom tibetanske Tummo dihalne tehnike in jo izvajali pod njegovim budnim očesom. Odpeljali se bomo do bolj odmaknjenih tibetanskih vasic in raziskovali tradicionalno tibetansko življenje. Na voljo so številne dejavnosti, od tibetanskih masaž in meditacij, do raziskovanja trgovinic z zelo zanimivimi tibetanskimi artikli.

7. dan MC LEOD GANJ – DHARAMSALA – NEW DELHI – AGRA

Po zajtrku odhod  na letališče in let nad Himalajo do indijske prestolnice. Pristanek v Delhiju in nadaljevanje vožnje do Agre, mesto v državi Utar Pradeš, največji indijski zvezni državi z več kot 150 milijoni prebivalcev. Na poti se bomo ustavili v Sikandri in ogledali kompleks, kjer je pokopan največji mogulski vladar Akbar. Popoldne ogled  trdnjave Agra Fort, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija. Ogromne grobe stene je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmornate palače v notranjosti pa Šah Džahan. Njihova mogočnost in eleganca prevzameta vsakega obiskovalca. Prevzame pa tudi pogled na Tadž Mahal, ki nas vabi iz daljave. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Po zajtrku ogled Tadž Mahala, ki je veličasten simbol nesmrtne ljubezni predzadnjega velikega Mogula Šah Džahana in njegove soproge Mumtaz Mahal. Sprehodili se boste po parku do bele marmornate palače – grobnice, uživali ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem. Ogled enega od čudes sveta vam bo drag spomin za celo življenje. Dan bomo nadaljevali z vožnjo v državo Radžastan. Na poti se bomo ustavili  v Fatehpur Sikriju – mestu zmage. Zgradil ga je vladar Akbar kot zahvalo ob rojstvu sina. Mesto je obdano s 17 m visokim obzidjem, ki skrbno varuje prelepe palače, mavzolej, mošeje, bazene in vrtove. V popoldanskih urah prihod v rožnato mesto Jaipur, kjer so tisočletje vladali člani klana Radžput in nedvomno pustili svoj pečat. Danes velja Jaipur za eno najlepših mest v Indiji. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: JAIPUR 

Po zajtrku vožnja do trdnjave Amber. Če bo mogoče, bomo na slonjem hrbtu obiskali rezidenco dinastije Radžputov, ki so kar 700 let živeli in uživali ob pogledu na okolico. Tudi vas bo pogled gotovo očaral. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Mešanica kamna, marmorja, ogledal, poldragih kamnov in fresk pa pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. Sledil bo ogled Jaipurja – rožnatega mesta, ki velja za veliko izjemo med indijskimi mesti. Zgrajen je bil v 17. st., skrivnost njegove lepote je v matematiki in barvah. Najbolj znamenita je Palača vetrov oz. Hawa Mahal, ki je simbol mesta. Višek razkošne arhitekture pa je palača Džaj Singha, velikega mojstra v gradnji. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Ogledali si bomo tudi izredno zanimiv Džantar Mantar; eden od petih observatorijev, ki jih je zgradil Džaj Singh. Na voljo bo tudi dovolj časa za obisk pisanih indijskih bazarjev, ki so prava paša za oči. Prenočevanje v hotelu.

10.dan JAIPUR – BANGALORE – PUTAPARTI

Po zajtrku vožnja do letališča in let v Bangalore na jug Indije. Po pristanku še vožnja do Putapartija (cca 2h). Nastanitev v hotelu 2*-3*, v dvoposteljnih sobah. Hotel je v bližini ašrama Sai Babe, ki ga bomo spoznavali v naslednjih dneh. Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanimo z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij (vegetarijanska prehrana), trgovin, knjigarne, … Prenočevanje v hotelu.

11. – 14. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe je eden od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldne bomo lahko doživeli samadhi daršan: zelo močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo;  z njeno pomočjo bomo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem.

Ogledali si bomo muzej, posvečen Sai Babi, vrhunsko specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Možnost posebne, časovno prilagojene terapije na ayurvedski kliniki (doplačilo).

Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati. Poskrbeli bomo za srečanja s posebnimi gosti in spoznavali različne duhovne aktivnosti (meditacija, joga, posebna tehnika dihanja ..). Prenočevanje v hotelu.

15. dan PUTAPARTI – BANGALORE – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče v Bangaloru za povratek v Slovenijo. S tem je program zaključen. Izpolnjeni in zadovoljni se vračate domov novim izzivom naproti.

 

CENA na osebo:  1.600 eur + 990 eur doplačilo v Indiji (najmanj 15 oseb)

V ceno je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine, notranji leti v ekonomskem razredu na relacijah Delhi – Dharamsala – Delhi, Jaipur – Bangalore, prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu,  5x nočitev z zajtrkom v hotelih v 4* (v dvoposteljnih sobah), 3x nočitev z zajtrkom v hotelu s 5* (v dvoposteljnih sobah), 5x nočitev z zajtrkom v Putapartiju – preprost, čist hotel 2*- 3* (v dvoposteljnih sobah), ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: napitnine v Indiji 50 € na osebo (obvezno doplačilo vodniku na poti), zdravstveno zavarovanje med potovanjem, izdatki osebne narave.

Obvezno doplačilo ob prijavi – manjša skupina:

10 – 14 potnikov: 150 €;

Doplačila ob prijavi:  enoposteljna soba 470 €; indijski vizum 85 € (če ga urejamo mi);

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije, dežele, ki jo je obiskal že več kot 70-krat. Je neodvisen in ni povezan z nobeno organizacijo ali gibanjem. Njegovo poslanstvo je prenesti posameznikom praktične in uporabne zamisli in informacije, ki bi pomagale spodbuditi preobrazbo.

Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa;  boyan.gorenc@gmail.com  www.bojangorenc.com  gsm; +386 41 411 290

 

 Informacije, prijave:

DRUŠTVO in TURISTIČNA AGENCIJA IZVIR  00386 (0)3 71 33 100

041 76 96 86 (Janko); 041 931 540 (Katarina);

031 33 60 40 (Mateja); 051 677 712 (Jolanda)

                  041 41 12 90 (Bojan), boyan.gorenc@gmail.com

www.izvir.com; izvir@izvir.com; www.bojangorenc.com; fb društvo izvir

 

 

Splošne informacije:

Zaradi velike zasedenosti mest na letalih, vam priporočamo, da pohitite s prijavo. Plačilo 30 dni pred odhodom, doplačilo v evrih ob prihodu v Indijo. To ni turistično temveč ezoterično – izobraževalno potovanje. Programa se udeležujete na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za prtljago, zdravstveno stanje, izgubo denarja ali osebnih dokumentov in za zunanje okoliščine, ki lahko vplivajo na potek ali vsebino programa. Zdravstveno zavarovanje med potovanjem v Indijo je obvezno.

Cena velja na dan 1.7.2022 in upošteva udeležbo vsaj 15 oseb. Pridržujemo si spremembo cene v primeru bistvene podražitve letalskih ali drugih prevozov, cen namestitev in valutnih razmerij ali manjšega števila prijav in do odpovedi v primeru premajhnega števila prijav. Prav tako si pridržujemo pravico do spremembe vrstnega reda vsebine programa, če tako zahtevajo okoliščine. Tri tedne pred odhodom je informativno srečanje z udeleženci programa. Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo pri prijavi.

Cepljenje za Indijo ni obvezno, razen, če bi ga predpisala mednarodna zdravstvena organizacija – WHO. Podatke o tem ima zavod za varovanje zdravja republike Slovenije.

 

Odgovorni organizator: Turistična Agencija Izvir

 

 

 

video_image2

Povpraševanje

    Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

    Show Buttons
    Hide Buttons

    Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.