Ezoterična Indija (21.2. – 5.3.24)

Ezoterična Indija

Spoznajte duhovno bogastvo Indije z obiskom ašrama Sai Babe

Raziskovanje prestolnice izgubljenega kraljestva Hampi

Kopanje in oddih na čudovitih plažah Goe

 

 

datum: 21.2. – 5.3.24

odhod: letalo iz Ljubljane / Zagreba  / Benetk

najm. število potnikov: 20

 

NAJBOLJŠE IZ PROGRAMA: duhovno bogastvo Indije z obiskom ašrama Sai Babe, raziskovanje

izgubljenega kraljestva Hampi, počitek na prelepih plažah Goe.

 

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: LJUBLJANA / ZAGREB / BENETKE – BANGALORE

Sredi dneva odhod letala z enega od navedenih letališč, let proto Bangaloreju..

2. dan: BANGALORE – PUTAPARTI

Pristanek v Bangaloreju v jutranjih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih (vizum, prtljaga) se bomo presedli na avtobus. Prvi stik z Indijo. Vožnja do Putapartija traja približno tri ure. Nastanitev v hotelu Sai Towers 2*-3*, v dvoposteljnih sobah (http://www.saitowers.com/hotel/). Hotel je nasproti ašrama Sai Babe, ki ga bomo spoznavali v naslednjih dneh. Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanimo z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij (vegetarijanska prehrana), trgovin, knjigarne, … Prenočevanje v hotelu.

3. – 5. dan: PUTAPARTI

Ašram Sai Babe je eden od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldne bomo lahko doživeli samadhi daršan: zelo močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo;  z njeno pomočjo bomo raziskovali globine našega bistva.

Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej, posvečen Sai Babi, vrhunsko specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati. Poskrbeli bomo za srečanja s posebnimi gosti, spoznavali bomo različne duhovne aktivnosti (meditacija, joga, posebna tehnika dihanja ..). Prenočevanje v hotelu.

6. – 8. dan: PUTAPARTI – HOSPET – HAMPI

Pozno zvečer vožnja do železniške postaje in vožnja z vlakom do Hospeta. Spanje na vlaku. V jutranjih urah prihod v Hospet, vožnja do prijetnega hotela in nastanitev. Po zajtrku se bomo odpravili na pravo avanturo v 15 km oddaljeni Hampi. Ogled mesta in templja, ki ga je obiskal tudi Sai Baba, ko je bil star 14 let. Po vrnitvi je oznanil svoje poslanstvo. Doživeli bomo tipičen hindujski obred, ko svečenik za nas razbije kokos in naredi obred za našo srečo. Hampi, ki mu bomo posvetili dva polna dneva, je bil v 15. st. prestolnica imperija Vijayanagar in je štel milijon ljudi. Danes je to vasica z 2000 prebivalci, ki se lahko pohvali z najstarejšim še delujočim svetiščem v Indiji. Celotna pokrajina je posejana z ogromnimi skalami in daje obiskovalcu občutek, kot da je prišel na drug planet. Sprehodi po teh hribih, posejanimi s starodavnimi templji in palačami, so pravi balzam za oči in dušo. Vožnja po reki z okroglim čolničkom je pravo doživetje. Dočakali bomo še sončni zahod sredi starodavnih svetišč na ogromnih granitnih skalah. To je idealen čas za meditacijo. Na koncu še okusna večerja v sproščujočem okolju. Prenočevanje v hotelu.

9. dan: HOSPET – GOA

Zgodaj zjutraj odhod z vlakom do Goe, bivše portugalske kolonije, kjer na peščenih plažah vlada sproščeno vzdušje. Goa je znana kot počitniški raj. Sprehod po plaži ob sončnem zahodu se prav prileže. Šli bomo mimo številnih lokalnih restavracij z odlično morsko in drugo hrano, tudi tipičnim goanskim karijem. Spoznali bomo, kje je najboljša menjalnica, kje najboljši čaj, kje se najbolj splača nakupovati, kje je dobra masaža, kje je najbolj dostopen internet… Prenočevanje v hotelu. 

10. – 13. dan: GOA

Na voljo bomo imeli štiri dni za razvajanje v lepem hotelu ob plaži, kjer bod na voljo tudi ayurvedske masaže. Goa je eden izmed indijskih biserov. Kilometri čudovitih plaž, toplo arabsko morje, sproščena atmosfera, dobra hrana…, vse to omogoča absolutno sprostitev in sanjske počitnice. Boyan bo skrbel za duhovno telovadbo in vam približal bogate zgodovinske in duhovne vrednote Indije. Pozabimo vse skrbi in vloge, ki jih imamo doma in se prepustimo indijskemu ritmu in običajem. Razna spoznanja in odgovori se radi dogajajo ravno v trenutkih največje sproščenosti. Množica trgovinic omogoča nakupe najrazličnejših spominkov. Večeri v Goi so nekaj posebnega, celotna plaža se ovije v preobleko številnih lučk restavracij, ki vabijo s svojo ponudbo. Sreda je dan

za obisk največjega bolšjega sejma v Indiji. Ob majhnem doplačilu se bomo lahko odpravili na poldnevni izlet na zanimivo plantažo začimb, v stari Goi pa si bomo lahko ogledali srednjeveško trdnjavo in baziliko sv. Frančiška Xavierja, romarski center za katolike iz vse Azije. Kdor bo želel, se bo lahko s čolnom odpeljal na opazovanje delfinov, za doplačilo pa so na voljo tudi različni vodni športi. Dolgčas nam vsekakor ne bo!

14. dan GOA – LJUBLJANA / ZAGREB / BENETKE

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet s postankom na vmesnem letališču v Ljubljano / Zagreb / Benetke.

Zaključek potovanja.

 

 

CENA:  2.190 € na osebo  (najmanj 20 oseb)

 

V ceno je všteto: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu,  7x nočitev z zajtrkom v hotelih s 4* po programu (v dvoposteljnih sobah), 4x nočitev z zajtrkom v Putapartiju – preprost, čist hotel 2*-3* (v dvoposteljnih sobah), ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, spremstvo slovenskega strokovnega sodelavca za Indijo, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: napitnine v Indiji 50 € na osebo (obvezno doplačilo vodniku na poti), izdatki osebne narave.

 

Obvezno doplačilo pri prijavi – manjša skupina potnikov:

 • skupina 6 – 9 oseb: 470 €
 • skupina 10 – 14 osebo: 270 €
 • skupina 15 – 19 oseb: 130 €.

 

Doplačila ob prijavi:  enoposteljna soba 470 €; indijski vizum 85 € (če ga urejamo mi);

Vizum: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop do 60 dni. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.

 

Slovensko spremstvo: na potovanju vas bo spremljal Bojan Gorenc, odličen poznavalec posvetne in duhovne Indije. Več informacij o  njem najdete na www.bojangorenc.com

Nanj se lahko obrnete za vsa vprašanja, povezana z vsebino programa,  boyan.gorenc@gmail.com ,

+386 41 411 290

 

Informacije in rezervacije: Kompas Novo mesto – Milena Furlan, tel 07 393 1524, 041 346 136,

milena.furlan@kompas-nm.com 

 

Opomba:

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave vrstnega reda ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

Odgovorni organizator potovanja: Kompas Novo mesto d. o. o.

Program je pripravljen po cenah in pogojih, veljavnih na 5. april 2019.  

Novo mesto, 5. april 2019              

 

Spletne povezave

 

video_image2

Povpraševanje

  Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.

  Show Buttons
  Hide Buttons

  Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.