Duhovna dediščina Indije (Varanasi)

Osrednja južna Indija – Bangalore, Mysore, Putaparthi -1.11., 2.12. 2017

Indijsko podeželje

Mysore s prelepo palačo in parki

Duhovno bogastvo Indije z obiskom ašramov

 

Duhovna dediščina Indije

 

Kratek opis potovanja

Podeželje s številnimi rodovitnimi polji. Mysore s kraljevo palačo, parki, petsto let star tempelj posvečen zaščitnici mesta. Navdušil vas bo ašram Sai Babe, ki velja za enega največjih in najpomembnejših duhovnih centrov na svetu-spoznavanje duhovnega načina življenja in starodavnih modrosti. Prava Indija Koromandija.

Destinacija

Obiskali bomo različne ašrame in svetišča, spoznavali bogato indijsko zgodovino, različne kulture in religije, skratka zelo bo pestro, izredno zanimivo in poučno. Predvsem pa – Indija še zdaleč ni samo Taj Mahal, to je dežela starodavnih modrosti, ki jih utelešajo jogiji, modreci, svetniki, avatarji … Zato vas vabimo, da doživite Indijo tako, kot v resnici je – Indija Koromandija.

Koristne informacije o Indiji:

Zemljevid-slika zemljevida

Fotografije-vse slike

Wikipedia (EN)

Vreme

 

Osnovni podatki o potovanju                                                                                

Datumi odhodov: 1.11., 2.12. 2017
Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

VRHUNCI POTOVANJA: indijsko podeželje, Mysore s prelepo palačo in parki, ašram svetnika, ki zdravi z glasbo, sirotišnica, kjer se dogajajo čudeži, ašram Sai Babe

NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb – 540 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 640 EUR

 

 ind-ded-map

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program potovanja

1. dan: NEW DELHI – BANGALORE – MYSORE /zajtrk, večerja

Po zajtrku odhod na letališče in let v Bangalore. Nadaljevanje po cesti, kar bo izredno zanimiva vožnja. Prava intenzivna izkušnja. Nešteto polj, vasice, mesta, celo velemesto (Bangalore). Petnajst kilometrov pred Mysorom bomo obiskali sirotišnico, kjer se dogajajo Sai Babovi čudeži (na njegovi sliki se nepretrgoma že več kot 30 let sam od sebe pojavlja sveti prah vibuti, iz njegove podobice pa teče medu podobna tekočina amrita).

dediščina indije - 1dediščina indije - 4

 

 

 

 

 

 

2. dan: MYSORE /zajtrk, večerja

To je mesto kadil in izdelkov iz sandalovine, ki skuša ohranjati svojo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Do neodvisnosti Indije je bil Mysore sedež prinčevske države v kateri je kraljeval maharadža, ki še danes živi v prekrasni palači (spada med največje in najlepše na svetu) odprti tudi za javnost, kjer boste lahko celo jahali slona. Možnost kosila (doplačilo) ob živi tradicionalni indijski glasbi v hotelu, ki je bil včasih palača za kraljeve goste vam bo dala nepozabno aristokratsko izkušnjo. Nad mestom bomo obiskali  tempelj Chamundi, od koder je čudovit razgled in videli 5 m visok kip bika Nandija, ki je eden največjih monolitnih stvaritev v Indiji. Tu je še ašram svetnika, ki zdravi z glasbo in kjer sta prekrasna botanični in bonsai vrtova. V mestu stoji ena največjih krščanskih katedral v Indiji,….

mysore-1 mysore-2

 

 

 

 

 

 

3. dan: MYSORE – PUTAPARTHI /zajtrk

Po zajtrku vožnja do Putapartija. Namestitev v hotelu, čisto blizu ašrama, kjer je naša baza. Sledi orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanite z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij, trgovin, knjigarne… Najprej pa se bomo osvežili s čisto pravim kokosom.

putaparthi-1 putaparthi-2

 

 

 

 

 

 

4. – 6. dan PUTAPARTHI /zajtrk

Ašram Sai Babe je eden od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, vas zanimajo starodavne modrosti ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsak dan zjutraj in popoldan možnost samadhi daršana, kjer bomo doživljali posebno močan stik z Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo in z njeno pomočjo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej posvečen Sai Babi, vrhunsko specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, se vozili z rikšo … Kdor bo želel, bo lahko preizkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati.

putaparthi-3 putaparthi-4 putaparthi-5

 

 

 

 

 

 

7. dan: PUTAPARTHI–BANGALORE – EVROPA–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj prevoz do letališča v Bangaloru in odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • notranji polet New Delhi – Bangalore
 • prevozi v Indiji po programu
 • hotelske in gostinske storitve v hotelih 4* po programu (Mysore), Putaparthi-preprost, čist hotel (v dvoposteljnih sobah),
 • ogledi po programu z vstopninami
 • slovenski strokovni sodelavec za Indijo
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • postavk, ki so navedene v doplačilih
 • storitve po osebnih naročilih
 • napitnine

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 100,00 EUR/osebo

Na kraju samem:

 • napitnine pribl. 20 EUR

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 210,00 EUR/osebo

Opomba

 • v primeru povratka iz New Delhija ali Mumbaja je vključen  notranji polet iz Bangalora. V tem primeru odhod na letališče Bangalore 6. dan zvečer. 
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije:

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.

Organizator potovanja: Kompas d.d., Pražakova ulica 4, Ljubljana, www.kompas.si

Splošni pogoji poslovanja: https://www.kompas.si/PogojiPoslovanja.asp?it=1

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.