Čarobna južna Indija s pridihom Ayurvede – 6. februar 2018

Čarobna južna Indija s pridihom Ayurvede – 6. februar 2018

Obisk ašrama Sai Babe

Čudovita svetišča

Podeželje, narava

spoznavanje Ayurvede v resortu ob obali Arabskega morja

najbolj južna točka Indije - Kanyakumari

vožnja s čolnom po slikovitih rečnih kanalih - Backwaters

mesto začimb – Kochi

 

3

Kratek opis potovanja

Spoznavanje duhovnega bogastva Indije z obiskom ašrama Sai Babe. Od slikovite bujne vegetacije do veličastnih hindujskih templjev, od peščenih plaž in najbolj južne točke Indije do ribiških vasic in odklopa v čudovitem ayurvedskem resortu. Različne masaže in terapije vas bodo uvedle v to starodavno indijsko medicino. Čarobna izkušnja z vožnjo po rečnih kanalih – Backwaters in eno najbolj multikulturnih indijskih mest – Kochi. Indijska kulinarika, ki temelji na raznovrstnih začimbah je doživetje samo po sebi, ravno tako tradicionalna plesna predstava Kathakali. Z vsemi čutili boste zaznavali, spoznavali in – prepričani smo – uživali ob odkrivanju te čarobne pravljične dežele.

Destinacija

Dežela nasprotij med bogastvom in revščino, veličastno preteklostjo in moderno sedanjostjo, materialnim in duhovnim življenjem … Obisk Indije je neponovljivo doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po velikosti obsežna, po zgodovini bogata, po kulturi tradicionalna, po veri raznolika, vedno in povsod pa intenzivna. Indija, država in podcelina je tako zanimiva, da ni sodobnega popotnika, ki bi se ji lahko izognil. Indija je dežela, ki jo preprosto moraš obiskati.

Koristne informacije o Indiji:

Osnovni podatki o potovanju

Datum odhoda: 6.2.2018
Čas potovanja: 17 dni / 15 noči
Najmanjše število potnikov: 10
Vizum: indijski
Prevoz: letalo

VRHUNCI POTOVANJA: Obisk ašrama Sai Babe. Čudoviti templji, podeželje, narava, spoznavanje Ayurvede v resortu ob obali Arabskega morja, najbolj južna točka Indije – Kanyakumari, vožnja s čolnom po slikovitih rečnih kanalih – Backwaters, mesto začimb – Kochi

Program potovanja

1. – 2. dan LJUBLJANA – BANGALORE – PUTAPARTHI
Po pristanku v Bangaloru nas čaka prevoz do Putapartija. Namestitev v hotelu, čisto blizu ašrama, kjer je naša baza (na željo v ašramu). Orientacijski sprehod po ašramu, da se seznanite z dnevnim redom dejavnosti, lokacijo in urnikom samopostrežnih restavracij, trgovin, knjigarne… Najprej pa se bomo osvežili s čisto pravim kokosom.

4 5

3. – 8. dan PUTAPARTHI
Nahajamo se v ašramu Sai Babe, enem od največjih in najbolje organiziranih ašramov na svetu. Tu so idealni pogoji in okoliščine za delo na sebi in notranjo preobrazbo. Iščete odgovore na pomembna vprašanja, imate srčne želje ali ‘nerešljive težave’ ali pa tako kot vsi iščete notranji mir? Potem ne skrbite, ste na pravem mestu. Vsakodnevna možnost izkušnje samadhi daršana, kjer bomo doživljali posebno močan stik s Sai Babovo energijo na kraju, kjer počiva njegovo telo in z njeno pomočjo raziskovali globine našega bistva. Prepustili se bomo zvoku badžanov, skupinskemu petju, ki se zaključi z aratijem. Ogledali si bomo muzej posvečen Babi, kjer je dokumentirano celotno njegovo delovanje in življenje. Obiskali bomo specialistično bolnico, kjer je vsa zdravstvena oskrba brezplačna. Šli bomo do drevesa želja, Babove rojstne hiše, meditacijskega drevesa, mednarodnega športnega centra, glasbene akademije, osnovne, srednje šole in univerze, se vozili z rikšo. Kdor bo želel, bo lahko izkusil ayurvedsko ali tibetansko masažo. Dnevni program s predavanji o aktualnih temah, meditacijo … in posebnimi gosti, ki bodo podelili svoje osebne izkušnje s Sai Babo. Posebno poglavje je tudi hrana. Ašramske kuhinje so posebno gurmansko in duhovno doživetje hkrati.

6 7 8

9. dan PUTAPARTHI – BANGALORE – TRIVANDRUM – KOVALAM
Vožnja do letališča v Bangaloreju in polet v Trivandrum, glavno mesto Kerale. Kratka vožnja v Kovalam, ki je znan počitniški raj. Sprehod po plaži in večerja ob sončnem zahodu.

10.-13. dan KOVALAM/zajtrk

Več dni za crkljanje in spoznavanje ayurvede v čudovitem resortu tik ob plaži. Z ayurvedskim zdravnikom, se boste vsak dan lahko posvetovali katera masaža ali terapija (doplačilo) bi vam najbolj odgovarjala. Poskusite abyango, klasično masažo celega telesa. Noro dobro. Jutranji sprehodi ob obali so nekaj posebnega, morda naletite celo na slona, lahko pomagate lokalnim ribičem vleči mreže iz vode …  Zvečer pa sanjski sončni zahod. Plaže v Kovalamu so znane daleč naokoli, morje pa toplo in vabi. Množica trgovinic omogoča nakupe najrazličnejših spominkov. Večeri v resortu so nekaj posebnega, saj se vsak večer odvijajo različni kulturno-zabavni nastopi. Mogoče kathakali ples, koncert tradicionalne indijske glasbe, prikaz borilnih veščin, dajmo se presenetiti. O gurmanskih užitkih pa sploh ni potrebno govoriti, saj je to neverjetna izkušnja za brbončice. Možnost dnevnih izletov glede na ponudbo in povpraševanje (doplačilo).

9 12 11 10 13

Posebno doživetje (doplačilo): enodnevni izlet KOVALAM – KANYAKUMARI – KOVALAM

Dveurna vožnja polna doživetij skozi majhna mesta in vasi in delno ob kardamonskih hribih do najbolj južne točke Indije. Tu se srečajo tople vode Bengalskega zaliva z vodami Arabskega morja in Indijskega oceana. Začutimo mogočnost oceana, srečamo romarje, ki so prišli po blagoslov. Veliki indijski modrec Swami Vivekananda je ravno tu tlakoval svetovno slavo indijski duhovni dediščini, ko je ob koncu 19 st. pred odhodom na medversko konferenco v New Yorku prišel sem na bližnji otok po razsvetljenje in meditiral. Sledimo njegovemu zgledu in se v miru odpravimo raziskovati globine svoje duše. Raziščemo svetišče lokalne boginje, večne device Kanyakumari, zaščitnice ribičev. O zgodovini svobodne Indije pa se poučimo v Gandijevem muzeju.

14. dan KOVALAM – BACKWATERS/zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se odpravimo novim dogodivščinam naproti. Kerala je znana kot zelena dežela neštetih palm, dežela rodovitnih polj in številnih cerkvic. Dežela, kjer so v 15. stoletju v odkrivanju novega sveta pristali prvi Evropejci – Portugalci. Dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne  Indije, rečnih kanalov, bolj poznanih kot Backwaters. Gre za svetovni fenomen, več kakor 900 km dolg splet rečnih kanalov, ki so ponekod široki le par metrov, spet drugje dosežejo širino preko 100 metrov. Vkrcamo se na znamenite keralske bivalne čolne (plavajoči hotel), ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po mreži rečnih kanalov in spoznavamo življenje domačinov, ki prebivajo vzdolž kanalov. Skozi zibanje čolna opazujemo idilo indijskega podeželja in sončni zahod. Ta vožnja je resnično čarobno doživetje, zato ne čudi, da ga je Lonely Planet uvrstil med TOP 10 stvari, ki jih v Indiji enostavno moraš doživeti. Kosilo, večerja in nočitev na bivalnem čolnu.

17 18

15. – 17. dan BACKWATERS – KOCHI – LJUBLJANA/zajtrk,večerja
Zajtrk. Poslovimo se od našega plavajočega hotela, ter nadaljujemo pot do mesta Kochi. Trgovsko mestece s kolonialnim vzdušjem. Od nekdaj je bilo mesto poznano po trgovini z začimbami. Tu so trgovali že Grki, Rimljani, Judje, Arabci in Kitajci. V Kochiju  so konec 15 stoletja pristali prvi Evropejci – Portugalci in leta 1503 postavili znamenito trdnjavo iz katere so krenili na nadaljnja osvajanja indijske podceline. Tu je pokopan tudi Vasco da Gama. Kochi velja za eno izmed najbolj multikulturnih mest v vsej Indiji. Mesto je slovelo po bogati trgovini in ostanke še dandanes najdemo v judovski četrti, kjer je tudi sinagoga. Sprehodimo se po mestu in odkrivamo njegovo bogato dediščino, si ogledamo kitajske ribiške mreže in ribjo tržnico, mogoče se odločite za nakup začimb. Skupna večerja, kjer si podelimo svoje indijske izkušnje, nočitev in s tem se naš program zaključi. Izpolnjeni, zadovoljni in polni energije greste novim življenskim izzivom nasproti.

21 20 19

Ostalo

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: od 1.590 EUR

Cena (brez povratne letalske karte za Indijo) vključuje: (min.15 pax.) nočitve in hrano po spodnjem opisu, letalski prevoz v ekonomskem razredu Bangalore – Trivandrum, vsi prevozi in ogledi z vstopninami po programu, strokovno in duhovno vodstvo v slovenščini, stroški lokalnega angleško govorečega vodnika, napitnine, stroški organizacije in izvedbe programa (Hi Tours).

Nastanitev: 7 nočitev z zajtrkom v hotelu blizu ašrama Sai Babe, 5 nočitev v hotelu 4* z zajtrkom, 1 nočitev na luksuzni bivalni ladji s polnim penzionom (Backwaters), 1 nočitev v hotelu 5*.

Cena ne vključuje

  • postavk, ki so navedene v doplačilih
  • storitve po osebnih naročilih

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

  • obvezno doplačilo pri udeležbi 9-14 oseb 190,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

  • enoposteljna soba 370,00 EUR/osebo

Opomba

  • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča (doplačilo) organiziran prevoz
  • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Svetujemo in pomagamo pri nakupu povratne letalske karte za Indijo, pridobitvi vize …

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije:

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.

Splošni pogoji so sestavni del programa. Program poteka pod formalnim okriljem mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene indijske potovalne agencije Hi Tours preko katere potekajo vsa vplačila.

Za hotele navajamo lokalno kategorizacijo.

Program izdelan 1.12.2017

Spletne povezave

https://www.google.si/search?q=kerala&hl=sl&client=firefox-a&hs=g42&rls=org.mozilla:sl:official&channel=np&prmd=imvnsrl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1bcvT5XqCc2n8gPzwcmKDw&ved=0CEAQsAQ&biw=1280&bih=656&gws_rd=ssl

 

video_image2

 

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.