Biseri severne Indije z Varanasijem

Severna Indija in Varanasi – 24.10., 24.11. 2017, 17.3.2018

Prestolnica Indije – New Delhi

Varanasi – reka Ganges z duhovnim središčem Indije

Agra in nesmrtni spomenik ljubezni – Taj Mahal

‘pink city’ – Jaipur, prestolnica puščavske države Radžastan

Možnost podaljšanja potovanja s programom ‘Duhovna dediščina Indije’

 

Biseri severne Indije in Varanasi

Kratek opis potovanja

Mogočni Taj Mahal je najveličastnejši kamniti spomenik ljubezni na svetu. Navdušila vas bo tudi mogulska trdnjava v Agri. Jaipur-“Rožnato mesto”, velja za pravi biser med indijskimi mesti. Varanasi z reko Ganges pa je najbolj sveto mesto v Indiji.

Destinacija

Dežela nasprotij med bogastvom in revščino, veličastno preteklostjo in moderno sedanjostjo, materialnim in duhovnim življenjem … Obisk Indije je neponovljivo doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po velikosti obsežna, po zgodovini bogata, po kulturi tradicionalna, po veri raznolika, vedno in povsod pa intenzivnaIndija, država in podcelina je tako zanimiva, da ni sodobnega popotnika, ki bi se ji lahko izognil. Indija je dežela, ki jo preprosto moraš obiskati.

Koristne informacije o Indiji:     agra

Zemljevid-slika zemljevida

Fotografije-vse slike

Wikipedia (EN)

Vreme

 

Osnovni podatki o potovanju 

Datumi odhodov: 24.10., 24.11.2017, 17.3.2018                                                                                    

Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: indijski
Prevoz: letalo

Posebna ponudba: Možnost podaljšanja potovanja z dodatnim programom ‘Duhovna dediščina Indije’ -KLIK.

NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb – 1.575 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 1.745 EUR

VRHUNCI POTOVANJA: Varanasi – reka Ganges z duhovnim središčem Indije, Taj Mahal – največji spomenik veliki ljubezni, palača Amber, ki kraljuje nad Jaipurjem, observatorij Jai Singha, Hava Mahal – palača vetrov.

Kompasovo doživetje: vožnja z rikšami v starem Delhiju.

india-map

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–NEW DELHI
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Nočni let prek enega od evropskih letališč v Delhi.

2. dan: NEW DELHI / večerjadelhi-z-napisom

Pristanek v jutranjih urah. Zgodnja prijava v hotel. Ogled 12–milijonske indijske prestolnice − New Delhi. Mesto se deli na staro in novo. Dopoldan izkoristimo za ogled indijske prestolnice in jo začutimo najprej skozi njen najstarejši del. Stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 11. do 18. stoletja in še vedno so vidni mnogi ostanki tega obdobja. Obiščemo slavno mošejo Džami Masjid (treja največja na svetu) in občudujemo izjemno arhitekturo. Najbolj pa nas vase posrka tržnica Čandi Čowk, po kateri se peljemo z rikšo. Ogled še nekaterih znamenitosti in posebnosti, kot je veličastno svetišče Birla, posvečeno bogu Višnuju in sikhovsko svetišče Bangla. Popoldne ogled nekaterih znamenitosti New Delhija kot je grobnica Mahatme Gandhija, parlament… Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Angleži v začetku 20. st. in je sodobna prestolnica s turističnim središčem – trgom Connaught. Angleži so zgradili tudi rezidenco predsednika države, imenovano Raštrapati Bhavan. Pot bo vodila do parlamenta, imenovanega Sansad Bhavan, ogledali si bomo Vrata Indije, spomenik posvečen indijskim žrtvam 1. svetovne vojne. Po ogledu še vožnja do zanimivega kompleksa Qutub Minar, kjer najdete 73 m visok minaret iz 12. st., prvo mošejo Indije in nadvse zanimiv železni steber iz 5. st. Če bo dopuščal čas še ogled Lotos templja – bahajskega svetišča. Večerja in prenočevanje.

3. dan: NEW DELHI–VARANASI / zajtrk, večerja

image002

Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Varanasi. Mesto velja za duhovno središče Indije, kamor prihajajo romarji iz celotne Indije na očiščevanje in meditacijo. Hindujci na obrežju svete reke Ganges izvajajo obredno kopanje in molitev v čast bogovom. Nad reko se dvigajo številni hindujski templji in trdnjava maharadže Anant Narayan Singh. Po reki se boste zapeljali do svetega kraja Sarnath, kjer naj bi Buda ustanovil prvo budistično naselje v Indiji. Ogled arheološkega parka in muzeja, v katerem hranijo znani levji kapitel kralja Asoke. Prevoz do hotela in prenočevanje.

varanasi-2

varanasi

 

 

 

 

 

 

 

4. dan: VARANASI–NEW DELHI-SIKANDRA-AGRA / zajtrk, večerja

Jutranji odhod do nabrežja Gangesa in ogled ritualnega umivanja v sveti reki. Hindujci ob sončnem vzhodu pričnejo z versko meditacijo kot uvod v sežig trupel na lesenih grmadah in raztrosenje pepela po sveti reki Ganges na zadnjo pot v onostranstvo. Vrnitev v hotel na pozni zajtrk in prevoz na letališče ter polet v New Delhi. Avtobusni prevoz iz letališča do Agre. Mesto v državi Utar Padeš, največji indijski zvezni državi z več kot 150 milijoni prebivalcev. Vmesni postanek v Sikandri in ogled kompleksa, kjer je pokopan veliki mogulski vladar Akbar. Nastanitev v hotel. Večerja in prenočevanje.

5. dan: AGRA / zajtrk, večerjaagra

Zajtrk in ogled Tadž Mahala, ki je veličasten simbol nesmrtne ljubezni predzadnjega velikega Mogula Šah Džahana in njegove soproge Mumtaz Mahal. Sprehodili se boste po parku do bele marmornate palače – grobnice, uživali ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem. Popoldne ogled Agra Fort, trdnjave, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromne grobe stene je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmornate palače v notranjosti pa Šah Džahan, katerega mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar. Večerja in prenočevanje.

Tadž mahal

Šah džaham

 

 

 

 

 

 

 

6. dan: AGRA–FATEHPUR SIKRI−JAIPUR / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v državo Radžastan in postanek v Fatehpur Sikriju – mestu zmage. Zgradil ga je Akbar ob rojstvu sina. Mesto je obdano s 17 m visokim obzidjem, ki skrbno varuje prelepe palače, mavzolej, mošeje, bazene in vrtove. V popoldanskih urah prihod v rožnato mesto Jaipur, kjer so tisočletje vladali člani klana Radžput in nedvomno pustili svoj pečat. Danes velja Jaipur za eno najlepših mest v Indiji. Večerja in prenočevanje.

7. dan: JAIPUR / zajtrk, večerjajaipur-z-napisom
Po zajtrku ogled Jaipurja – »rožnatega mesta«, ki velja za veliko izjemo med indijskimi mesti. Zgrajen je bil v 17. st., skrivnost njegove lepote je v matematiki in barvah. Najbolj znamenita je Palača vetrov oz. Hava Mahal, ki je simbol mesta. Višek razkošne arhitekture pa je palača Džaj Singha, velikega mojstra v gradnji. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Ogledali si boste tudi izredno zanimiv Džantar Mantar; eden od petih observatorijev, ki jih je zgradil Džaj Singh. Na voljo bo tudi dovolj časa za obisk pisanih indijskih bazarjev, ki so prava paša za oči. Večerja in prenočevanje.

Jaipurjaipur-2

 

 

 

 

 

 

 

8.dan: JAIPUR–DELHI / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja mimo palače Džaj Mahal do trdnjave Amber. Če bo mogoče, boste na slonjem hrbtu obiskali rezidenco dinastije Radžputov, ki so kar 700 let živeli in uživali ob pogledu na okolico. Tudi vas bo pogled gotovo očaral. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Mešanica kamna, marmorja, ogledal, poldragih kamnov in fresk pa vam pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. Pozno popoldan prihod v New Delhi. Priložnost za zadnji sprehod in nakupe v indijski prestolnici. Večerja in prenočevanje.

jaipur-3 jaipur-4

 

 

 

 

 

 

 

9. dan: NEW DELHI–EVROPA–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine, dodatek za gorivo
 • notranji polet
 • prevozi v Indiji po programu
 • hotelske in gostinske storitve v hotelih 4* po programu (v dvoposteljnih sobah)
 • ogledi po programu z vstopninami
 • slovenski strokovni sodelavec za Indijo
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • postavk, ki so navedene v doplačilih
 • storitve po osebnih naročilih
 • napitnine

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 170,00 EUR/osebo

Na kraju samem:

 • napitnine pribl. 40 EUR

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • indijski vizum 65,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 280,00 EUR/osebo

Opomba

 • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča organiziran avtobusni prevoz
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Možnost podaljšanja potovanja z dodatnim programom ‘Duhovna dediščina Indije’ -KLIK

Opomba: Podaljšanje potovanja z dodatnim programom je lahko organizirano individualno (najmanj 2 potnika) ali skupinsko. Če se za podaljšanje odloči vsaj 10 potnikov, slovenski strokovni sodelavec ostaja z vami, v nasprotnem primeru je podaljšanje in vrnitev individualna. Rezervacije so na vprašanje. Potrditev je odvisna od razpoložljivosti kapacitet.

 

Prijave, vsebinska vprašanja in informacije

boyan.gorenc@gmail.com , +386 41 411 290Kontaktni obrazec.

Organizator potovanja: Kompas d.d., Pražakova ulica 4, Ljubljana, www.kompas.si

Splošni pogoji poslovanja: https://www.kompas.si/PogojiPoslovanja.asp?it=1

Spletne povezave

[Not a valid template]
Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.